woensdag 25 januari 2012

In de lappenmand

Was het maar zo simpel dat ik er een pleister op kon doen en over. Voor de kerstdagen werd mijn goddelijke lichaam getroffen door een vervelend hoestje. Buiten dat werd ik al bijna vier weken getrakteerd op een rode slip en daar wordt een mens niet vrolijk van. Na oud en nieuw heb ik de arts maar eens gebeld en die adviseerde mij om eens een hoestdrank te proberen, als dat niet hielp moest ik langs komen. Nou ben ik niet zo'n huisartsbezoek, mag je weer uren in de wachtkamer toeven tussen al die doodzieke mensen en flink bacillen snuiven. Mijns inzien wordt je daar alleen maar zieker van. Na trouw het drankje te hebben geslikt werd de hoest niet minder, juist erger. Nou ben ik geen arts maar zelfs ik kon op mijn klompen aanvoelen dat dit niet pluis was. Na een week bel ik de dokter en ik moest langs komen, een codeïne tabletje kreeg ik niet want de dokter moest mijn longen beluisteren. Ook goed, kan ik gelijk mijn lijstje van kwalen aanvullen en die de volgende dag bespreken.

Het was niet al te druk en ik was redelijk snel aan de beurt. 'Goedemorgen' zei ik met een hese stem, 'ik denk dat ik eens binnenste buiten gekeerd moet worden want het gaat niet bien met moi.' De longen werden beluisterd en conclusie bronchitis. Nou, das mooi dan, daar werkt een hoestdrank niet echt tegen. Het volgende euvel was de menstruatie die al bijna zes weken vloeide en daar wordt je gek van. Ook dat was op te lossen, 'we gaan de cyclus even resetten' zei de arts. Zit er dan een chip in mijn baarmoeder? Goh, ik kan mijn collega vragen of ze hier een App voor kan maken. Omdat er zoveel vloeide werd er ook gelijk weer even geprikt op vitamine D en ijzer tekort, nou Silly heeft flinke bloedarmoede dus hup aan de vitamines. Als je denkt dat je die van de dokter krijg dan heb je het mis. Honderden euro's gaan er maandelijks naar je zorgverzekering en vergoede doen we mondjesmaat. Enfin, de chemische curettage kuur heb ik binnen, de hoest heb ik ook nog steeds dus gisteren nog maar eens een bezoekje gebracht aan de dokter. Zo kom je er nooit en zo 3 keer in de maand. Er was nog een probleem die ik de keer daarvoor niet had besproken, eigenlijk moet ik een lijstje maken om niets te vergeten. Deze dame heeft een incontinentie probleem met al dat gehoest. Bij elke hoestbui had ik het gevoel dat ik mijn blaas opblies, lang leven de luiers! Nou vind ik mezelf iets te jong (of toch te oud) voor het dragen van luiers. Zo stond ik vorige week met de benen over elkaar een hoestbui op te vangen. Zegt er een klant dat dit heel makkelijk te verhelpen is met een bandje om de blaas. En waarom weet ik hier niets van? Ook dit is gisteren besproken en tuttemien kan zich melden bij de gleuvengluurder in het ziekenhuis. 'Zal ik met je meegaan schat?' Manlief vindt het leuk om in alle kastjes te snuffelen en krijgt het nog voor elkaar mij uit de beugelstoel te trekken om zelf erin te gaan hangen. Ik schaam me dood als hij mee gaat, of moet ik hem dit pleziertje gewoon gunnen. Het is alweer vijftien jaar geleden dat hij afdeling gyn op zijn kop heeft gezet. Al met al staan er op de kast genoeg potjes met pillen die ik mag slikken, ben ik dan mooi klaar mee! Mijn jaar begint op gezondheid gebied al lekker... NOT!

Tot de volgende wonder

woensdag 11 januari 2012

Vooruitziende blik van Disney




Addy van den Krommenacker, Frank Govers en Victor en Rolf kunnen wel inpakken, de trend wordt gezet door Walt Disney, het moet niet gekker worden! Afgelopen week zagen we onze eigen Trix met een hoofddoek over haar welbekende hoedje, het land was te klein! De hoed van de Koningin is al een status symbool op zich, het wordt gezien als de kroon en daar wordt dan een voile sprei overheen gedrapeerd. Eerlijk gezegd vind ik het geen pan maar wie ben ik. Na wat speurwerk vond ik nog meer gelijkenissen, wat dacht je van Kate en William? Ze lijken zo uit een sprookjesboek geslopen, in dit geval Assepoester als ik me niet vergis. De prins uit de tekenfilm heeft iets meer haar, maar de lach is identiek. Niet te vergeten Kate, wat een gelijkenis met Assepoes. Klein detail is het nekbandje bij Assepoes, daarvoor in de plaats is Kate meer van het minimalisme. Op het bal verschenen ook de twee stiefzusters, kijk en zoek de verschillen! Wat een treffende gelijkenis. Ik moest bij het zien van de tekenfilm ook altijd denken aan de twee dochters van Andrew en Sarah, ze zien er zo lomp uit.  De bekende modeontwerpers moeten toch maar eens in de leer bij Meneer Disney wat eigentijdse mode betreft, bizar he?

Tot de volgende wonder

maandag 9 januari 2012

Hoestbuien van Tena lady

Je zal er maar last van hebben; hoestbuien. De afgelopen weken heb ik denk wel honderd keer mijn longen uit mijn lijf gehoest, vooral als je in horizontale positie vertoefd. Bijkomend feit is dat deze dame op leeftijd de plas niet meer op kan houden. Het gevolg, ik houd de wc bril goed warm! Nog maar te zwijgen over de Tena lady's die vol lopen na een hoestbui. Gek word ik ervan en de dokter die zegt dat de hoest los moet komen met een hoestdrank. Nou meneer de dokter, heb ik goed nieuws, één fles zo goed als leeg en ik hoest me nog steeds de broek vol! Als ik een urinemonster moet afgeven hebben ze vast genoeg aan één Tena lady dunkt me. De hoest moet los gaan komen en dat gebeurd maar mondjes maat. Ik denk dat ik morgen de huisarts maar weer ga bellen om de hoestprikkel voor de nacht kwijt te raken. Lig je net in bed begint het gehoest weer. Het gevolg dat je weer naar de wc moet en dat gaat zo de hele nacht door. Hoe kan ik op die manier aan mijn nachtrust komen? Niet dus, weinig slapen en veel hoesten. Dan zijn er van die mensen die hoor ik al denken; stop dan met roken! Ook voor die mensen heb ik nieuws, ik rook amper! Soms steek ik een siggie op om even lekker door te kunnen hoesten, het helpt iets maar niet veel. Het heeft één voordeel, mijn ventje vind me sexy klinken, met al dat gehoest zijn mijn stembanden ook aardig naar de knoppen. Gelukkig woon ik niet in Meerdijk zus zal ik geen EHEC virus hebben.

Ik kan zo bij zo'n erotische lijn mijn centen gaan verdienen. Als ik er zo eens over nadenk is dat wel een mooie manier van euries scoren. Lui vanaf de bank een beetje hees lullen moet te doen zijn toch? Ik weet alleen niet of ik zoveel klandizie trek als ik middenin een hoestbui zit, het word wel een natte boel als ik niet snel naar de pot ren!

Tot de volgende wonder

dinsdag 3 januari 2012

Happy Newyear!

Jeetje wat gaat de tijd toch hard, we zitten nu al drie dagen in 2012 en ik heb voor mijn gevoel al bergen verzet! Lichamelijk voel ik me een omgewaaide abri en met mijn strot is het al niet veel beter gesteld. Mijn eerste vrije dinsdag van het nieuwe jaar en wat gaan we doen Syl? Nou ehm... auto naar de keuring gebracht, voor de rest bar weinig eigenlijk! Eerlijk gezegd geniet ik nog van het laatste uur van de kerst decoratie. Straks trek ik de stekker eruit en proppen we alles weer in dozen en tassen, die we vervolgens op zolder parkeren om ze op zes december weer naar beneden te halen. Zo is de cirkel weer rond, al zit er wel bijna een jaar tussen. Maar voordat het zover is gaan we genieten van een nieuw jaar met nieuwe kansen en uitdagingen. Het nieuwe jaar begon geweldig, ik had vijf minuten voor twaalf uur de veiligheidsdop van de champagnefles verwijderd om hem precies om twaalf uur te laten ploppen. Helaas, ook dit jaar had ik geen geluk want spontaan nam de kurk het initiatief om twee minuten voor aanvang al te spuiten, de helf van de fles over de vloer en over mijn partydress. Ja, dat kan alleen mij gebeuren dus begin ik met mijn wazige kop de glazen te vullen. Vergat ik de tijd, het schenken ging niet zo vlot na een aantal glaasjes plezierdrank. Enfin, iedereen zoent elkaar, wenst elkaar een geweldig 2012 en mamsie was duidelijk te laat! Het mocht de pret niet drukken en na tien minuten sta ik dan eindelijk buiten met mijn glaasje kir royal de buren te zoenen. Vaders liep goed gepakt en gezakt met een plastic tas vol vuurwerk de boel af te steken. Dat ik me dat nog herinner is me nog een raadsel. Vervolgens gaan wij traditiegetrouw nog even naar het pleintje achter ons, alwaar een minimalistisch vreugdevuurtje brand. Ik snap het wel, het zal een minimalistisch jaartje worden en de broekriem moet stevig worden aangetrokken. Tot mijn verbazing zie ik op het grasveld ernaast een stapel palets liggen, boekenkasten, tafels en nog meer brandbaar spul. Waarom gaat dat niet het vuur op, voor mijn gevoel is het al bijna uit! 'Heel zielig, we mogen geen groot vuur maken, alleen als het laag blijft mag het blijven branden' vertelde een buurtbewoner. 'Nou, dan mogen ze wel een beetje doorstoken met die voorraad, anders brand het met Pasen nog!'

We staan te genieten van het vuurwerk, zie ik een brandweerwagen de straat in  komen rijden. Nee he, gaan ze dit blussen??? Politie eromheen en de brandweer dooft het vuur. Daar gaat de lol, het is al jaren het ontmoetingsplein van de buurt, al jaren gaat het goed en nu mag het niet meer? Wat voor bollen heeft de burgemeester geslikt? Om een lang verhaal kort te maken, de boel werd gedoofd, de voorraad brandbaar hout flink uitgedund en wat er nog lag, je verzint het niet, DAT MOCHT DE FIK WEER IN! Als dit de logica is van 2012 dan is er nog hoop voor Britt en Imke! Ik ben met de familie maar weer naar binnen gegaan en daar hebben we het nog heel gezellig gemaakt. Ik ben benieuwd hoe het er aan het eind van het jaar aan toe gaat, zal er dan weer een gecontroleerd vreugdevuur zijn of staan we allemaal met een vuurkorf op het plein! Langs deze weg wil ik al mijn bloglezers een geweldig 2012 wensen, voor jullie het dubbelen wat jullie mij toewensen!

Tot de volgende wonder