maandag 27 augustus 2012

Jij bent de liefde van mijn leven

'Lieverd, Sas gaat zo de uitslag bekent maken van de download actie!' Daar had ik de volle aandacht van mijn (v)echtgenoot te pakken. Gebeurd niet vaak dat zijn oren direct op stokjes staan en hij opende zijn facebook. 'Verdomd, je hebt gelijk. Het zal mij benieuwen of we er tussen zitten, lijkt me echt geweldig om dit mee te maken.' Hij was niet de enige die heeft meegedaan en dan is het afwachten of je erbij kan zijn. Ik had het iedereen gegund maar ons ook. 'De namen staan online!' en manlief begint als een razende te lezen. Hij ziet er wel Mike en Marie Claire tussen staan en leest gewoon over zijn eigen naam heen. 'Je staat er ook tussen lief, moet je niet werken die dag?' "NEE! Ik zorg wel dat ik vrij ben' krijg ik als antwoord... duidelijke taal dus.

Gisteren was het dan zover, de langverwachte BBQ bij Sasja Brouwers. Nou hoor ik jullie denken lieve bloglezertjes, WTF is Sasja Brouwers? Eigenlijk moet je je diep schamen als je dat niet weet, maar mocht je  leven zonder tv, radio of social media wil ik jullie wel even helpen. Sasja is een geweldige zangeres met het hart op de juiste plaats. Zij wil heel graag doorbreken en geeft zoveel terug aan haar fans. Zij kan niet zonder fans en als dank heeft ze deze actie bedacht, allemaal voor haar trouwe fans. Wat was het een feest, het vlees was heerlijk, dank je Freek Meijer, de foto's van Dennis Koopman hebben we al mogen bewonderen (zie ook foto in deze blog) en als het goed is komt er ook nog een compilatie in bewegend materiaal van tzt. Al met al een TOP dag gehad en ik wil namens manlief en mezelf Sasja en Eric enorm bedanken voor de gezelligheid en hun gastvrijheid, volgend weekend weer? 

Tot de volgende wonder

donderdag 9 augustus 2012

Muggenziften

Hier en daar lees ik dat de muggen weer heerlijk in opkomst zijn. Geen slaapkamer lijkt veilig en elke nacht wordt er wel iemand leeg gezogen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er dit jaar weinig last van heb, al kan ik me nog wel wat bulten herinneren. Zo weet ik nog dat ik met twee dichte ogen wakker werd, wakker worden en je ogen niet open kunnen krijgen. Oma gelijk met azijn aan de gang want dat helpt tegen de jeuk. 'Nee, je moet er met je nagel een kruis in maken' zei mijn broer. Hoe kerf je een kruis met je nagel in een bult ter grote van je hele hand? De optie van oma leek ons nog het beste dus was ik de hele dag in de weer met natte lappen. Jawel muskitos, jullie brengen hele volksstammen tot waanzin met dat geprik. Sommige muggen lijken ware afstammelingen van Dracula te zijn want ze hebben aan één slurpje per nacht niet genoeg. Prikken zullen ze tot je eruit ziet als een mislukte krentenbol. 

Zo herinner ik me mijn twee oudste kids nog na een nachtje slapen. Wij woonden aan een sloot en als je de luchtfilters al open zette wisten die prikkrengen al binnen te dringen. Het leek wel of ze door de hor naar binnen werden gezogen. Ik kwam de kinderkamer in en daar werd ik aangekeken door twee smoeltjes onder de bulten. Het leek een ware aanslag en gelijk ging ik op jacht. Binnen notime had ik ze naar de andere wereld geslagen TSJASKKA! Wat niet wegneemt dat mijn frutseltjes nog steeds onder de bulten zaten, het zag er werkelijk waar niet uit! Gelukkig is het goed gekomen, de waterpokken hadden meer schade aangericht dan de muggen. Nou kwam ik vandaag een plaatje tegen wat mij aan het denken heeft gezet. De wetenschap is al zover dat ze oren op muizen kunnen klonen, is er niet een mogelijkheid om muggen vet te laten zuigen? Daar heb ik best een weekje jeuk voor over! 

Tot de volgende wonder