zondag 26 mei 2013

Haken, een bron van ontspanning

Eind januari zat ik gedwongen voor twee weken thuis na een gal operatie. Op zich niet iets ernstigs maar dat herstellen heeft gewoon even wat tijd nodig. Nou is mijn tweede naam Miss Ongeduld en kan ik niet echt lang stil zitten. Om de herstel periode door te komen lagen er boeken en films op me te wachten, wat moet je anders doen tegen de verveling? Ik kon de films niet volgen en de letters in de boeken waren meer een de rappe hip hop act; kortom concentratie zeer laag. Om de tijd te doden ben ik begonnen met een deken te breien. Zo'n zes en dertig lapjes die aan elkaar gehaakt een heerlijke warme lapjesdeken werd. De kids ervaren deze deken als troostdeken want voel je je niet lekker, heb je de maandelijkse periodiek oponthoud of voel je je gewoon bleg dan kruip je er onder, werkt beter dan een aspirientje. Al snel begon het jongste vruchtje er zo aan te wennen dat mamsie voor haar ook een deken aan het breien is. Nou komt het, in de grote SeaMen  tas lagen wat restjes wol, is toch zonde om weg e gooien? Ik besloot het haken eens te gaan proberen, hoe dat ging, nou zo...

Op Pinterest zag ik leuke babyslofjes, dat ziet er niet moeilijk uit. Prima oplossing om de restjes wol weg te werken. Waar ga je beginnen, laten we Google eens proberen. Al snel had ik patroontjes te pakken, ehm...
Instructions: 
Rnd 1: ch 3. 10 dc inside of the ring. Join to ch with sl st.
Rnd 2: ch3. 2 dc in each dc around (20 dc) etc...
Het lijkt wel pindakaas, ik snap er de ballen niet van. Wat moet ik nou doen, ch met dc en doorhalen ofzo? Youtube maar eens proberen, daar kwam ik een stuk verder mee. Na verschillende filmpjes te hebben bekeken ben ik gaan uitproberen en geloof het of niet het is gelukt! Vanaf die tijd ben ik elke vrije minuut aan het haken, weet ik ondertussen wat ch en dc is en haak ik me een RSI niet normaal. Natuurlijk moet het opgeleukt worden met een kraal of knoopje hier en daar, maar dan heb je ook wat. Ondertussen heb ik al zes paar slofjes verkocht en wie weet volgen er meer. In mijn omgeving zijn er velen zwanger, hoe leuk om dit cadeau te geven. Mijn nichtje is zwanger van een tweeling, daar ga ik ook iets leuks voor maken als we weten wat het gaat worden. Dat wordt dan een race tegen de klok, gelukkig groeien de kleintjes niet al te hard dus heb ik genoeg tijd om me de blaren op de vingers te haken. Sinds gisteren heb ik me gewaagd aan de mutsjes, nu vier mutsjes verder smaakt het naar meer, marktplaats draait overuren! 

Tot de volgende wonder

vrijdag 17 mei 2013

Dankwoord aan alle donateurs en sponsers



Vanmiddag was het dan eindelijk zover, we hebben de fiets van Sanne opgehaald bij Kemper Fietsen in Den Haag. Een paar maanden geleden zijn wij als ouders in inzamelingsactie gestart bij 4just1 dankzij een goede vriend Tony Hardebol, na een afwijzing van de gemeente. Dankzij twitter en facebook zijn velen de oproep voor donaties gaan delen met een geweldig resultaat. De donaties stroomde binnen en geloof het of niet, iedereen deed mee! Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die het bericht gedeeld heeft, gesponsord heeft, BOO tassen heeft gekocht, een fotoshoot bij StudioXposure heeft gewonnen (thx Ad) en alle donaties die ons via privĂ© of via 4just1 zijn toegekomen, hartverwarmend! Dan nog Carmen die ons heeft getipt over Kemper Fietsen en een vette donatie heeft gedaan... wij als ouders zijn er gewoon stil van! Ik heb nog een gezin blij gemaakt met leuke foto's voor oma, echt iedereen heeft iets verzonnen en dat allemaal voor een elektrische fiets voor Sanne. 

Om uit te sluiten dat ik iemand vergeet te bedanken, jullie zijn allemaal kanjers met het hart op de juiste plaats en geloof me, daar worden wij heel blij van. Niet te vergeten Sanne die vanmiddag weg reed met haar nieuwe fiets. Ons doel is bereikt, een elektrische fiets voor onze dochter die dankzij jullie lieverds zonder pijn en vol energie de wereld kan gaan verkennen! Jullie hebben een wonder uit laten komen TOP!



Tot de volgende wonder