woensdag 24 juli 2013

Feeling hot hotter hottest!

Al meer dan een week is het prachtig weer, veel zon en hoge temperaturen in ons kikkerlandje. Hoe hebben we hier niet naar verlangd, dagen aan het water liggen en zwoele zomeravonden in de tuin met een glaasje plop? Ik zal niet ontkennen dat een zomer met temperaturen onder de 20 graden niet echt een zomer te noemen is. Dan komt het, Piet voorspelt ons een hittegolf. Ik begin dan al kriebels te krijgen, want dat betekent ook hele zwoele plakkerige nachten. Met die leuke opvliegers is het al moeilijk om in slaap te komen laat staan als het in de slaapkamer tropisch is geworden. Gek word ik ervan, de ritjes naar de badkamer zijn niet te tellen per nacht. Zelfs liggen op een diepgevroren koelelement is op niets uitgelopen, nog steeds is die hitte niet uit mijn lijf. Dan komt er nog bij dat mijn lieftallige echtgenoot naast me ligt te broeien, zichzelf als een rolmops in de dekens heeft gewikkeld en nergens last van schijnt te hebben. In zijn slaap draait hij zich naar mij toe en legt een kokend hete arm over mijn  afgekoelde lichaam terwijl je net in slaap ben gedommeld. De wallen hangen tot ongeveer mijn middel want slapen is met deze temperaturen onmogelijk. In de kamer staat een ventilator opgesteld die zo nodig een verkoelend briesje geeft, al zet ik hem op stand orkaan dan nog verplaatst dat ding alleen maar warme lucht. Maar Syl, wat heb je er allemaal aan gedaan om toch koel in je bed te gaan liggen? Nou luister, ik heb onder een hete douch gestaan, onder een koude douch, 5 x per nacht mezelf besprenkeld met koud water en de ventilator over mijn lichaam laten waaien, koelelementen onder mijn voeten, een wappertje op mijn nachtkastje gelegd voor als het echt niet meer ging... wat moet ik nou doen om toch aan mijn nachtrust te komen, ik wil zo graag een nachtje doorslapen!

Wat lees ik op facebook, iemand met een paar gouden tips en die wil ik heel graag testen en met jullie delen natuurlijk. Terwijl ik dit typ plons ik mijn voeten nog maar eens in een koud badje, wat moet je anders? Hier komen de tips:
*  Neem een airco... DUH!
* Gebruik maken van ijs en wind... HUH? Deze ga ik uitleggen. Je neemt wat flessen met water en leg deze in de vriezer. Zet deze in een teiltje voor je ventilator, zet deze aan en de ventilator verspreid heerlijke koele lucht door je kamer. Heel leuk, die flessen krijg ik natuurlijk voor de komende nacht niet gevroren. Ga het proberen voor volgende nacht.
* Zuig de warme lucht je kamer uit... Ehm... sowy jongens, maar mama wil ook wel eens slapen en jullie krijgen de warme lucht van mij kado! Als je je raam open zet, de ventilator voor je open deur die de gang op blaast, dan zuigt de ventilator de warme lucht uit je kamer. Helpt alleen als je niet tegelijkertijd je droger aan zet.
* Koel douche... Ja deze heb ik al geprobeerd en helpt alleen bij het in slaap komen. Als je dan badend in het zweet een uur later weer onder de sprinkler moet krijg ik echt geen goede nachtrust.
* Nat T-shirt... Hoe verzinnen ze het! Lig ik in mijn natte T-shirt te slapen word ik wakker gemaakt door mijn wederhelft die mij vervolgens 10 punten geeft, kan ik weer gaan douche! Nee het leven is niet gemakkelijk met een hittegolf bij nacht, hoe houden jullie de boel koel? Graag meer tips, ik ga ze voor jullie testen. Als ze niet helpen dan kom ik bij jullie spoken, wees gewaarschuwd! Volgens mij helpt alleen nog een zwembad in de tuin, ik denk dat dobberen op een bedje in de open lucht het meest verkoelende is op dit moment... skinny dipping by night!

Tot de volgende wonder

1 opmerking:

  1. Meis meis meis wat een gedoe ik heb geen tip voor je maar wens je sterkte gr jel

    BeantwoordenVerwijderen