vrijdag 28 december 2012

Ik ruik de vijftig...

Wie zal de eerste zijn die mij gaat feliciteren op facebook? Manlief was de eerste en zelfs vandaag druppelen er nog felicitaties binnen van degene die het vergeten waren. Als jullie nou denken dat ik gisteren vijftig ben geworden dan moet ik jullie teleur stellen, al zit ik er niet ver meer vanaf. Elk jaar wordt je weer wat ouder en die enkele jaren voel je niet. Tot je ineens de vijftig ruikt, dan merk je toch wel dat je lijf aan het veranderen is. Ineens zijn je hersens en lichaam vreemde van elkaar. Je denk dat je nog met gemak een radslag kan doen, wat voor enige jaren geleden nog best goed te doen was, wat ik nu bijvoorbeeld niet meer zou aandurven. Ooit kon ik de spagaat, ik denk dat ik nu na een poging bij de fysio beland of nog erger! In mijn hoofd draai ik nog met gemak een pirouette op spitsen, zou ik dat proberen dan lig ik gelijk zes weken in het gips! Nee het valt echt niet mee ouder worden, zeker niet als mijn lichaam niet meer goed communiceert met mijn gedachten. Ik kon met gemak op een paar hakken van twaalf cm rondlopen, nu lijk ik bambi op glad ijs! Nog maar te zwijgen van de gevoelloze tenen, blaren en kramp in de kuiten. Ineens krijg ik visioenen van nonnen schoenen en bloemetjes jurken OH HELP! Ik hoef alleen nog maar mijn haar te laten uitgroeien, permanentje erin en het is wachten op de 65+ pas... wat een naar vooruitzicht!

Niets is minder waar, het zijn de traumatische gedachten van velen die likken aan de vijftig. Wij rijpere vrouwen kunnen nog best door naar onze derde jeugd maar dan met iets meer klasse. De veel te hoge hakken verruilen we voor de lagere variant, de bloemen laten we gewoon bloeien in de tuin, wij kunnen ons nog best vertonen in een leren jurk. Grijs haar, dat is ook al geen trend meer dus kleuren we ons haar in wat sjiekere kleuren die onze senioren haarkleur goed doet maskeren, wat nou eruit zien als een grijs muisje! Vandaag liep ik met mijn oudste dochter te winkelen en ik moet zeggen dat ik er voor mijn leeftijd best nog goed geconsumeerd uit zie. Wat ik vandaag in het winkelcentrum heb zien lopen haalt bij lange na niet de vijftig en het was te treurig voor woorden! Broeken op hoog water, jassen te groot, kleuren die total niet bij elkaar passen en als toppunt iemand met sokken in sandalen... daar moest ik toch even om lachen, daar de goede man een bontmuts op had. Ik ging er in de winkelruiten steeds beter en jonger uitzien, tot mijn dochter benaderd werd door een man die een flyer uitdeelde aan haar van een oud en nieuw feestje. De zeepbel klapte, waarom kreeg ik er geen? Back to earth mamsie, de vijftig is al te ruiken...

Tot de volgende wonder

2 opmerkingen:

  1. Na die 50 kom je er achter dat je leven heerlijk is....niets lijkt meer te moeten, je mag bij jezelf blijven en je bent nog best veel waard!!!
    Met het worden van 55 heb ik volgend jaar weer een goede reden voor feestje ;)

    Hij is weer heel leuk!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En als je dan de 70 een aantal jaren bent gepasseerd, zijn er weer heel andere zaken , die een rol gaan spelen. Wat doen we als we 55 jaar getrouwd zijn? Hoe vier ik volgend jaar mijn 80e verjaardag? Ach, niet aan denken. Straks gewoon 3 1/2 maand met de caravan in Holland een leuk stekkie zoeken en dan maar fietsen door Hollandse duinen! Wel met de E bike natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen