vrijdag 25 februari 2011

De wekelijkse boodschappen...

Elke week loopt deze alleskunnende mamsie te slepen met lege flessen, volle boodschappentassen en meer van dat spul. Winkel in en winkel uit om maar geen aanbieding te hoeven missen en leuk dat ik dat vind... NOT! Als ik ergens een hekel aan begin te krijgen dan zijn het wel de wekelijkse boodschappen in huis halen. Wat moet ik nu weer aanvullen, wat gaan we eten en het ergste is als je bij thuiskomst bemerkt dat je het toiletpapier bent vergeten, GEK word ik ervan! Via de mail krijg ik elke week de aanbiedingen van de Lidl. Ik zie je wel kijken hoor, ja ik koop de L merken bij de Lidl en bij de Appie Heijn de A-merken. Met die aanbiedingen probeer ik dan te bedenken of er iets tussen zit wat het bona gezinnetje lust en of er wel genoeg vitamientjes in zitten. Je kan ze moeilijk elke dag patat, kip en appelmoes geven, al zou ik mijn jongste twee echt niet horen klagen als dit elke dag op het menu stond. Onze oudste gaat voor een gezonde Hollandsche prak, groente aardappelen en een stukje vlees waar mijn jongste zoon zijn neus voor optrekt. Pasta's daar hebben we niet altijd zin in en vis eten we ook veel te weinig.

Kortom, mamsie staat elke week in de buurtsuper te wikken en te wegen wat er in huis moet worden gehaald. Dat is niet alleen een ergernis hoor, je moet ook nog eens de volle winkel in. Heb je de hele dag gewerkt, kom je thuis om de tassen op te halen mag je de lege flessen uit alle hoeken en gaten bij elkaar gaan zoeken. Je stapt in de auto en de tas met lege flessen flikkert over straat omdat ik zo'n kluns ben om ze te vol te stoppen. Je raapt de zooi bij elkaar en mikt alles in de achterbak en zoef naar het winkelcentrum. Het is een klein stukje rijden maar ik presteer het om in een file te belanden, nou vraag ik je! Enfin, ik kom al hortend en stotend aan in de parking en zet mijn bolide neer in de desbetreffende vakken en haal de tassen uit de achterbak. Natuurlijk liggen alle flessen door de hele achterbak heen dus kan je weer alle flessen bij elkaar harken om daarna de tas met inhoud aan het haakje van de winkelkar te hangen. Je moet geen haast hebben want mijn tassen flikkeren er altijd af. Ik sta te wachten op de lift en of de duvel ermee speelt, de AH is net bezig om alle winkelkarretjes naar boven te brengen met de lift. Je snapt daar pas ik met mijn karretje niet meer bij. Er zijn twee liften maar er is er altijd wel één kapot, leuk he boodschappen doen. Boven aangekomen duik ik de Lidl in en begin te graaien tussen de schappen. Ik kom er elke week dus weet heel goed waar alles staat, tot je erachter komt dat ze de volgorde weer eens hebben veranderd. Ineens ligt daar het brood waar eerst de flessen en pakken sap stonden. Deze staan nu achterin de winkel wat betekent dat mijn koekjes dus worden geplet door de flessen. Strategisch gezien klopt dit niet natuurlijk, ik koop nu 1 pak koekjes en kan weken kruimels delen. Bij de kassa aangekomen moet de kar weer leeg en alles op de band. Ik ben nog druk doende alles erop te mikken en de kassadame pliept al mijn schappen langs de scanner met het gevolg dat ze dus nogmaals mijn koekjes plet door er de pakken vlees op te zetten. Ik hou me nog in en ga als een razende mijn tassen vullen voordat al mijn gescande schappen op de grond glijden. Pinpas door de automaat en weg! Als je denkt dat ik er dan al ben heb je het mis, de A merken moeten nog worden gehaald, zoals het brood, vleeswaren, kattenbrokjes en de wekelijkse slaatjes. Niet vergeten de bonuskaart af te geven en ik zeg er nog bij dat ik zegeltjes wil. 'Ow, sorry mevrouw, u heeft al betaald'. Ik wil verdomme zegeltjes dus wederom mij pinpas weer door het apparaat en nou op met die zegeltjes!
Alle schappen zitten in de tassen en in rap tempo glij ik naar de lift. Spullen in de auto en op naar huis om daar voor de vierde keer alle boodschappen door je handen te laten glijden, krijgen jullie al een beeld van mijn wekelijkse escapades in de buurtsuper?

Ik denk dat ik mijn huisgenoten maar eens ga vertellen dat ze elke week 1 dag voor het avondeten moeten zorgen. We zijn met z'n vijven dus dat betekent dat ik dan maar drie dagen met de vraag zit; 'wat eten we vandaag'. Als ik nou vrijdag, zaterdag en zondag de maaltijd regel, vind ik eigenlijk wel een prima deal!

Tot de volgende wonder

4 opmerkingen:

 1. Yep herkenbaar...hier ook ingevoerd dat de oudste twee een dag in de week moeten koken. Scheelt een boel schapjes want die moeten ze zelf doen. Maar aan de andere kant sta ik er wel bij te kijken wat ze er van bakken of niet.
  Grinnik Fijn weekend meis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooooo voor mij ook zo herkenbaar, en ik ben nu mjn achterstandje in jouw wonderen-wereld aan het lezen...zit met "een smile" op mijn snuitje en ga gauw naar het volgende item!

  xxx

  p.s. ben benieuwd of je oplossing gaat werken hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen idee, Sytse en Sabina koken zo af en toe, Sanne volgt haar moeder en zal denk ik een kok moeten trouwen wil ze ooit een gezonde maaltijd naar binnen krijgen, Bas woont niet meer bij ons maar kookt wel zelf, soms krijg ik een telefoontje en dan vraagt hij het nog fijn aan mamsie, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanavond heeft iedereen voor zichzelf mogen koken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen