dinsdag 22 februari 2011

Goochelen met keukengerei...


Daar zijn mijn kids een ster in! Regelmatig snelt mamsie naar de Ikea of de Blokker om de voorraad borden, glazen en kopjes aan te vullen. Ik heb werkelijk geen idee waar al mijn spullen blijven, die kids van mij kunnen goochelen zonder toverstokje! Zo haal je 10 borden en een maand later mag ik blij zijn als er nog 6 in de kast staan. Nou hebben ze er ook een handje van om borden en glazen mee naar boven te nemen, naar beneden brengen is waarschijnlijk teveel moeite. Na het opruimen van de kamers komt er een lading naar beneden daar krijgt een paard de hik van. Als ze mij vragen waar werk je voor... juist, je kan het zelf al invullen he? Natuurlijk breekt er in de bonagezinnetje wel eens wat, maar je kan mij niet vertellen dat ik om de 6 weken naar de winkel moet om nieuwe spullen te halen. Kijk, een wedgwood zal er hier nooit komen, kan ik net zo goed gelijk mijn salaris doneren in aandelen van de Ikea of de Blokker, maar het moet toch geen probleem zijn om een paar borden schoon in de kast te houden?
Misschien doe ik het wel verkeerd hoor, had ik beter een plastic servies kunnen aanschaffen maar daar gaat het niet om. Het is gewoon weg, pleitos, foetsie, gone with the wind!

Hoe doen jullie dat nou lieve kijkbuisbloggers met kinderen. Ben ik de enige met dit probleem of komt dit ook in jullie gezin voor? Vroeger had ik dat met sokken, die was ik na de eerste wasbeurt al kwijt. Ik ben toen maar overgegaan op alleen witte en zwarte sokken zodat ik van 6 paar met gemak 3 nieuwe paren kon maken. Jawel, als er maar een ander stippeltje op stond was het geen kloppend paar en begonnen de bonakids al te zeiken dat ze niet voor Jan met de korte achternaam naar school wilde gaan. GEK werd ik ervan, maar mijn probleem met het servies is hiermee niet opgelost. Ik ben ten einde raad, zou één van mijn katten soms spullen verstoppen?

Tot de volgende wonder


5 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar! Heb in favo kleur voor de betreffende personen 2 borden gekocht en ze verteld dat (zonder ongelukjes) er een jaar mee gedaan moest worden... anders... zelf nieuwe kopen. Na 2 dagen was er al 1 zoek en heb puber''man'' hoogstpersoonlijk bij Blokker afgezet om nieuwe te kopen. Hadden ze niet verwacht... en, al moet ik soms ff zeuren om de vaat, het is erg rustig geworden bij de Blokker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar en ook hier in alle soorten en maten gehad. Hier de volgende regel ingevoerd, als je het in je bolle hersens haalt borden glazen ect mee te nemen naar je kamer en niet terug in te leveren (statiegeldsysteem) dan dus ook geen bord met warm eten.
  Dat werkt eigenlijk best goed , totdat een opruimactie duideljk maakt dat ik gewoon megaveel borden en glazen heb, en dus niet eens weet wat er weg is. Grinnik Ma door de bocht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaha, inderdaad, ma door de bocht! Ik krijg niet eens de kans om te inventariseren wat ik allemaal heb, het gebeurd wel eens dat ik iets koop en het vervolgens gewoon kwijt ben zonder *ja ik zeg zonder* dat ik het uitgepakt heb, is dat erg dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook om dit blog moest ik zo enorm lachen...want inmiddels is het bij ons heel wat rustiger geworden met kids in huis, en heb ik afgelopen zomer van mijn teckelvriendinneke haar Wedge Wood servies, wat alleen maar in haar kast stond te pronken, voor een leuke prijs over genomen!

  Sinds een paar dagen miste ik al een soepkom, en die worden niet dagelijks gebruikt en ik telde er maar telkens 7 ipv 8.

  Eerst mijn 2 koelkasten nagekeken, of er daar 1 in stond met een restje of zo. Toen is mijn mannetje gevraagd, heb jij er 1 laten vallen toevallig?? Nee, niet het geval. Tenslotte de kids gevraagd, nee hoor, mam, dan hadden wij het wel gezegd.....

  Nou ja, zeg een soepkom met pootjes, das toch bizar! Maar ja, Aliene zou Aliene ook niet zijn, als ze niet met haar neusje ipv haar ogen in de koelkast had gekeken, want daar stond ie toch gewoon in met een restje jus!

  Gelukkig daar is ie weer dacht ik....wat moet ik toch ook met zo'n duur servies....'k wil ook gewoon naar Ikea rijden hahahaha

  Ik ben weer bijgelezen en ga aan de koffie!
  Dikke tút (fries woord voor kus) Aliene en haar wondere stunt-akties!

  BeantwoordenVerwijderen