zondag 27 februari 2011

Waar is mijn bril

Regelmatig ben ik op zoek naar mijn leesbril. Als je zo de 40 gepasseerd bent gaan de ongemakken komen en dan komt de realiteit wel erg dichtbij. Er komt een dag dat de lettertjes achterop de pastaverpakking wel heel erg klein zijn, tijd om een bril aan te schaffen. Je schaft er een paar aan en geef ze een eigen plek in het huis zodat je altijd zo'n leesbril kan vinden als je er één nodig hebt. Niets is minder waar, als je de bril nodig hebt zijn ze altijd spoorloos. Je haalt de la overhoop, spit de handtas uit en stampt vervolgens naar boven en zegt tegen de huisgenoten of zij weten waar mijn bril is. 'Mam, ik heb je leesbril niet, kan nog heel goed kijken'  krijg je te horen. Ja kinders, wrijf het er nog maar lekker in!

Ma besluit om er meerdere aan te schaffen en dan in de meest felle kleuren die er maar zijn. Voor in de handtas een fluoriserende bril graag want in mijn tas kan ik echt niets vinden. Hier heb je een tom tom nodig wil je uberhaubt mijn sleutels eruit trekken, laat staan dat ik er een bril in vind. Zelfs Sherlock Holmes zou na enig speurwerk volkomen vast lopen en dan heeft hij nog hulp van Dr. Watson! Het is zelfs zo erg dat ik vraag: 'iemand mijn bril gezien' terwijl de uil gewoon op mijn hoofd staat. Soms berg ik ze zo goed op dat ze van de aardbodem verdwenen lijken te zijn. Ik heb echt alles al geprobeerd, met kettingen om mijn nek tot brillen met bijpassende koker die je aan je bloes kan haken, ik kan ze nog steeds niet vinden als ik die verrekte bril nodig heb! Hoe doen jullie dat lieve bloglezers, geef mij de tip wat mij kapitalen gaat schelen qua billen aanschaffen.

Tot de volgende wonder


5 opmerkingen:

 1. Silly, ik dacht dé oplossing te hebben gevonden door dubbel focus bril aan te schaffen. Deze hoefde ik niet op en af te doen, en het is eigenlijk ook een leuke modieuze accessoires.

  Ik kan je verklappen....kan er niet aan wennen en bevalt ook niet. Dusssssssssss als iemand een goede oplossing weet, dan houd ook ik mij aan bevolen hahaha!

  Lekker slapen voor strakjes en een hele fijne week! Kus Aliene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is dus het punt, ik heb de bril alleen maar nodig om de kleine lettertjes te lezen, van veraf zie ik nog perfect! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ahjoh, gewoon op het neusje laten staan en de hele dag als een chagerijnig omaatje over je bril heen kieken XD

  Ooooch, nee hoor silly, je moet em gewoon in je zijvakkie van je tassie doen, doet mijn mammie ook altijd. ik zelf heb een fluoriserende koker, mja, mijn tas is aan de binnenkant rose, alleen geen hutkoffer, dus zo te vinden :P

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier de dubbel focus...een uitkomst!! Ik wil niet anders meer. Alleen stevige knuffels van kleindochters willen nog wel eens schade toebrengen....hahaha...kan ik weer naar de opticien. Maar ja, Dát heb ik er graag voor over!

  Maar voor jullie: je hebt tegenwoordig leeslenzen...misschien is dat de oplossing?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leeslenzen? Zie je het al voor je, moet je de gebruiksaanwijzing lezen, zitten je handen onder de kruiden en dan verwacht men dat ik even mijn lenzen in de ogen ga proberen te frotten... *ligt nu al dubbel* Corry, ik kan mijn bril al niet vinden, laat staan dat ik de lenzen er even in mik om t kunnen lezen hoe lang de pasta in de pan moet hahaha. Geen goed idee, maar wel blogwaardig LOL

  BeantwoordenVerwijderen