dinsdag 26 april 2011

Instortingsgevaar

We zullen eens geluk hebben, NOT! Helaas moet ik jullie melden dat de voorraadkast het heeft begeven. Zo'n twee weken geleden donderde met een klap de deur uit zijn sponningen, niet meer te maken natuurlijk. Hoe ik de deur ook hield, hij ging er met geen mogelijkheid meer in. Dat kan ik er ook nog wel bij hebben. Ik heb lappie aangeslingerd en ging direct naar marktplaats. Na drie pagina's te hebben afgestruind zag ik hem staan en dat zou mij nul, nul nul euries gaan kosten. Direct de eigenaar gemaild of hij er nog was en ik kreeg diezelfde avond nog een mailtje terug. Mooi, dan komen we hem dinsdagavond tussen negen en tien halen. Dat is dus vandaag, rond negen uur gingen wij op pad, Het was niet zo ver dus dat moet gaan lukken. Staan we gewoon in de verkeerde straat, was het nou laan, plein of straat, ik wist het niet meer. Ik had het opgeschreven in mijn mobiel maar ging nu twijfelen of er uberhaubt wel een straat versie was. Die was er dus dom dom maar ingesteld, gelukt! In draf naar de straat en daar zie ik een jong stel bij een grote hoop troep staan... Ojee, ik stap uit en zie de jongeman uit het huis komen. 'Je gaat me toch niet vertellen dat de kast tussen deze planken liggen he?' Mijn vermoede werd bekrachtigd, daar lag hij, vijf minuten geleden in bonken getrapt. 'We dachten dat je niet meer zou komen, sorry', was het enige wat de jongeman nog uit kon brengen. 'Ik heb nog wel een tafel en twee stoelen', ja daar ga ik mijn voorraad in zetten, gaat vast lukken! Hij kwam studentikoos over maar na zijn antwoord ging er een streep door die titel. Wat een Jan met de korte achternaam, je wacht dan toch netjes na de afgesproken tijd? Ik kon ook nog een geel balkon tafeltje zo meenemen, 'ik heb geen balkon' zei ik het jonge stel. Ze voelde zich best lullig, ik nog meer want waar zet ik mijn voorraad nu in? Het staat nu in dozen op mijn tafel, hoekje was netjes schoon gemaakt voor de nieuwe kast die er nu dus niet komt. Dat wordt dus zoeken naar een andere kast. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Mocht er onder mijn lezers iemand zo'n soortgelijke kast hebben staan en deze staat vreselijk in de weg, denk dan even aan mij.

Teleurgesteld gingen we weer huiswaarts alwaar we op de weg een eend zagen zitten bij een andere eend, waarschijnlijk zijn vrouwtje. Ze was platgereden en haar weduwe zat erbij en ging niet van de weg. We zijn gestopt en hebben het eendelijkje verplaatst zodat haar mannetje in de bosjes kon rouwen om het grote verlies. Omdat wij stopte en de klus klaarde dachten sommige mensen misschien dat wij dame eend hadden plat gereden. Niets is minder waar, we hebben eigenlijk een eendenlever gered. Had er toevallig nog iemand trek in eendenpaté?

Tot de volgende wonder

2 opmerkingen:

  1. aaaah dubbel pech, wat raar dat die mensen nu gewoon nt ff gewacht hebben! zo'n haast om een kast inéén te trappen? raar....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies wat wij dachten, ik heb haar nog geprobeerd te bellen, nam geen mobiel op want die lag tussen de troep in haar auto... waar heb je zo'n ding dan voor? Als ze haar mobiel bij zich had was hij er nog... Ik zoek gewoon verder, al hoop ik dat we snel een kast vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen