dinsdag 19 april 2011

Kliekjesdag

Soms weet ik het echt niet meer, wat moeten we vanavond weer eten? Het is een veel terug kerende vraag; wat eten we vanavond? Het begint al bij de wekelijkse boodschappen, sta je wederom voor de schappen te wikken en te wegen wat je mee moet nemen om het gezin tevreden te stellen. Ik vind het geen leuke klus, natuurlijk is er altijd wel één uit het bonagezin die dat niet lust, geen trek in heeft of liever wat anders eet. Soms heb ik het gevoel dat de kids zich in een vijf sterren restaurant toeven voor hun dagelijkse bestelling. Ja maar zo werkt het niet, we eten wat de pot schaft, PUNT! Onze jongste telg lust niet veel, of eigenlijk zegt hij dat hij niet veel lust. Gel*l van een dronken aardbei, hij lust het wel maar heeft er gewoon geen trek in. Zo ook vanavond, meneer zegt dat hij geen bloemkool lust, BULLSHIT! Ik ga niets anders maken, als je trek krijg maak je zelf maar wat. Hij heeft vanavond dus zijn eigen kliek mogen brouwen, voorgekookte aardappelen opgebakken met een ui, champignons en spekjes. Wij aten heerlijk bloemkool, aardappelen en een speklap, iets mis mee?

Het gebeurd wel eens dat niet alles op gaat uit de koelkast, ik probeer dan met wat ik heb iets lekkers te maken. Het valt niet altijd mee, wat als je alleen een ui en paprika als leftover hebt? Juist, dan heb ik altijd wel een paar speklappen in de vriezer, een pak rijst in de kast en een pot pindasaus. Een groter plezier kan ik de kids niet geven en het is best lekker. Iets weggooien is zonde maar gebeurd eigenlijk nog veel te vaak. Hoe doen jullie dat, maken jullie van de restjes nog een heerlijke maaltijd of verdwijnt het in de GFT bak als voer voor de made? Misschien hebben jullie nog lekkere recepten van restjes voer? Ik hoor ze graag, mijn inspiratie is een beetje op, zeker met een zoon die niet veel lust.

Tot de volgende wonder

3 opmerkingen:

 1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik je ook niet kan helpen, want ik ben zelf echt een ramp met eten :s bedenk alles last minute en dan flink balen als het toch niet meer te krijgen is in de supermarkt. Alles verdwijnt hier in de afvalbak, ik heb iets tegen invriezen (geeeeen id waarom...)

  dus weinig hulp hier haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bemerk dat ik soms ook wat weg gooi, eigenlijk enorm zonde. Vanaf heden wil ik niets meer wegmikken, met de restjes toch nog wat maken, lijkt me echt een sport! Nu ook, heb nog veel kaas, ham, eieren dus eten we vandaag stokbroodje gezond. Met dit heerlijke weer heb ik geen trek in aardappelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sil, sinds mijn operatie, kook ik altijd veel te veel. Dus ook teveel kliekjes. En dan maak ik altijd quiche. Gemakkelijk, velletje deeg, eieren, room en dan gooi je er maar alles in wat je nog staan hebt, ui, wat witlof, tomaat (opletten is nogal waterachtig), wat paprika, wat hespblokjes (charcuterie-overschotjes) en wat kaas erin of erop.....zalig lekker. Je kan er echt alles in kwijt.....

  BeantwoordenVerwijderen