donderdag 7 april 2011

Pindakaas

Er valt niet over te twisten; Calvé pindakaas is met recht de lekkerste pindakaas van heel de wereld! In huize H. komt echt geen andere meer. Omdat de schappen tegenwoordig wat duurder zijn geworden gaan wij niet besparen op de pindakaas. Natuurlijk heb ik wel eens andere merken geprobeerd, huismerk AH, die goedkope van de Aldi en de Lidl, ik weet het niet, er zit zo'n bijsmaak aan. Soms drijft er zo'n olielaag op die je er nog doorheen moet roeren, heb je dat wel eens geprobeerd? Je breekt er met recht je servies op! Zodra je daar een mes inzet, probeert te roeren, moet je dan eens proberen om je mes eruit te krijgen. Wedden dat de hele inhoud van het potje aan je mes hangt? Als je mazzel hebt en je hebt met alle geweld de zooi gemengd gekregen, is het een ramp om het aan je bam te smeren. Zodra je het mes met de cement op je bam legt, en je strijkt erover, kan ik met zekerheid melden dat je bam achter je mes opkrult tot een hoopje ellende. Dit is toch niet meer te eten, zeg nou zelf!

Nee dan de pindakaas van Calvé. Je draait de pot open, je steekt het mes erin... als boter zo zacht. Je gaat met je mes naar je boterham, het liefst een witte bam met tijgerkorst en dit smeert geweldig! Het trekt geen gaten in je sneetje, goed te verdelen zodat er een gelijkmatige laag ECHTE pindakaas op de bam zit, klein laagje suiker eroverheen en dan dubbel vouwen. Met plezier zet je hier toch je tanden in? De volle smaak van echte pinda's, het is alsof er een engeltje over je tong piest zo lekker. Mijn kinderen zijn er groot mee geworden, pindakaas met hagelslag, pindakaas met sambal, pindakaas met jam, alles kan met pindakaas. Voor dit bona gezinnetje geen andere pindakaas dan de enige echte Calvé. Nee, ik heb geen aandelen, ik zag je denken! Met deze blog wil ik een pindakaas oorlog uitlokken, weg met die goedkope namaaktroep, boycotten die zooi! Dat alle nep pindakaas maar verboden mag worden, had ik al gezegd welke pindakaas ik lekker vind?

Tot de volgende wonder

6 opmerkingen:

 1. Ik koop pindakaas van Super de Boer, niks mis mee. Ik heb inderdaad ook wel eens pindakaas gekocht waar zo'n olielaag op ligt als je de dop van de pot schroeft, jakkie. Maar deze van Super de boer is echt goed en goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben geen super de boer in de buurt, als ik speciaal voor de pindakaas daar naartoe moet ben ik duurder uit ;-) Calvé is een pindakaas waar ik niet op ga bezuinigen, hij is heerlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je vind helaas geen enkele Vlaming die dit lekker vindt. Ik heb het ook al geprobeerd, het gaat nt door me strot. Ik heb wel al door de jaren satés met pindakaas leren eten.....maar de meeste Vlamingen lusten dit ook niet....dus echt wel een Nederlandse broodvulling....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken bevat Pindakaas waar géén laagje olie op zit, juist veel meer ongezonde, verzadigde vetten. Fabrikanten als Calvé gebruiken verzadigde vetten om dat olielaagje (dat eigenlijk heel natuurlijk is in pindakaas) te voorkomen.
  Pindakaas mét een laagje olie erop is dus minder ongezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks dat het ongezonder is vind ik het de lekkerste pindakaas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, dan moet je die gewoon lekker blijven eten, vind ik...-;)
  Het gaat gelukkig niet alleen om wat gezond is in dit leven...maar veel mensen denken echt dat dat laagje olie ongezond zou zijn en da's dus niet het geval, vandaar mijn reactie.
  Ik persoonlijk miste juist het laagje olie toen Calvé (en veel andere merken)dit ging(en) vervangen door die verzadigde vetten en ben nu dol op de Bio+ pindakaas (mét laagje dus) die je in veel supermarkten kunt vinden.
  Maar smaken verschillen en da's maar goed ook.
  Overigens: voor mensen die, net als ik, het laagje olie niet vies, misschien juist lekker vinden: De Cashewnotenpasta van 'Horizon' te verkrijgen bij sommige natuurwinkels is dan 'jammie'! Smaakt echt naar cashewnoten!

  BeantwoordenVerwijderen