zondag 10 april 2011

Weer mijn sokken kwijt

Misschien ben ik de enige met dit probleem, ons gezin heeft altijd problemen met het vinden van de sokken. Ze worden gedragen, in de was gedaan, daadwerkelijk gewassen en als ze uit de droger komen kan ik nooit een passend paar vinden. Als mijn kids de schoenen uit doen zie ik ze altijd zitten met twee verschillende sokken aan de voeten. Dan nog het gegraai elke dag in de wasmand, de hoop op een passend paar is dan al opgegeven dus trekken we gewoon een sok van broer, vader, moeder of zus aan. Het gevolg is dan een pestherrie 's morgens vroeg in de verzamelhal voor de wasdroger. Een wekker hoef je bijna niet meer te zetten, zelfs de buren zijn klaarwakker. 'Mam, heb je mijn sokken gewassen? MAAAM!' 'Huh, he wat?' zeg ik dan met een half oog open. 'Mijn sokken, zijn die wel gewassen?' Ik doe mijn ogen weer dicht, ze hebben het vast niet tegen mij, tot ik bruut wakker geschud wordt uit mijn slaap. 'Mam, hoor je me niet, heb je mijn sokken gewassen? Sytse vraagt waar zijn vest is en heb je mijn bloes nog gestreken?' Ja hoor eens hier, dit zijn geen verstandige discussies zo vroeg in de ochtend, zeker niet voordat mijn wekker is af gegaan. Je mag me overal voor wakker maken, maar niet of ik een paar sokken bij elkaar moet gaan graaien, ze zijn 14 jaar en kunnen dat heel goed zelf! 'Mam ik kan ze echt niet vinden, ik heb ze echt in de was gedaan gisteren toen ik ging douche, waarom liggen ze niet in de droger?' Dat is helemaal fraai, zij denken echt dat ik supermama ben. Om van het gezeur af te zijn strompel ik mijn bed uit en graai in de blind een linker en een rechter sok uit de droger, alstublieft mevrouw de pompadoer, hier heb je een paar sokken en strompel weer terug naar mijn bed. Ik kijk op de wekker en zie dat het vijf voor half zeven is, ik mag nog ruim een half uur liggen en dat... daar staat kwebbel weer naast mijn bed en zegt dat het twee verschillende zijn. Ik zeg dat ze allebei heerlijk warm zijn en in de laarzen zie je er niets van. 'Ja maar mahaaam, ik heb gym, sta ik mooi voor l*l als ik mijn laarzen uit trek! Ik moet ook alles zelf doen' en dochterlief stampt mijn kamer uit.

Ons bonagezinnetje heeft volgens mij altijd al met twee verschillende sokken door de wereld gestapt. Als kind waren ze de sokken al kwijt. De enige keer dat ze een passend paar aan hadden was als ik ze uit de verpakking haalde, daarna verdween er altijd wel één en ik heb geen idee waar ze zijn gebleven. Tot ik het filter van de wasmachine ging legen, daar vond ik sokken in alle kleuren en maten. Goh, daar heb ik nog een ander van... ergens. Ik ben toen maar standaard zwarte en witte sokken gaan kopen, hebben ze tenminste altijd een passend paar. Nu ze ouder zijn willen ze bij elk shirt wel een paar sokken in dezelfde kleur en je ziet, het begint weer van voor af aan. Nou, het is leuk geweest, mamsie koopt lekker weer zwarte en witte sokken, kom ik tenminste nog een beetje tot mijn rust.

Tot de volgende wonder

3 opmerkingen:

 1. Hahahaha, goh, dat heb ik nou altijd bij Rico, benk ook altijd mn sokken kwijt, ik jat tegenwoordig maar gewoon hun sokken hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat bedoel ik dus, zo is de circel rond he? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De oplossing voor t probleem: DE Sokkenwaszak.
  Ieder zijn eigen zak (te verkrijgen in verschillende kleuren) , stopt zn eigen sokken erin , nooit meer sokken uitzoeken en nooit meer sokken kwijt!
  Te vekrijgen op WWW.NOOITMEERSOKKENKWIJT.COM 4,95 euro en binnen een dag thuisbezord'
  Heb zelf 3 kids en t werkt echt super.

  BeantwoordenVerwijderen