zaterdag 11 juni 2011

Zou u die bom niet eens opruimen?

Mijn ritjes naar school in de morgen zijn veel te kort, ik luister graag naar Evers staat op omdat ze zulke leuke items hebben, zeker zo vroeg in de morgen. Zo luisterde ik naar het verhaal van An Kranenburg uit Bladel. Tegenover haar huis is een granaat uit de tweede wereld oorlog gevonden. Dit gebeurde tijdens het graven voor glasvezelkabels, tja waar laat je dan zo'n bom. Er werd besloten om deze granaat in de achtertuin, in een zinken asemmer te deponeren, om ze vervolgens achter de 'rodo's' te zetten. Mevrouw Kranenburg was het zo zat want er was haar verteld dat de granaat binnen vijf dagen weggehaald zou worden. Inmiddels twee weken verder stond de asemmer nog steeds achter de rodo's, deze waren immers toch al uitgebloeid. Ze belde nogmaals met de politie en zei, zeg de vuilnisman rijd nu voor, ik ga de granaat in de asbak gooien en zet het aan de straat. Niet helemaal een goed plan, maar als je al twee weken met gevaar voor eigen leven op een tijdbom woont neem je het niet meer zo nauw met de regels. Toen mevrouw Kranenburg voorstelde om dat ding mee te nemen naar het gemeentehuis en deze op de balie te zetten zeiden ze; 'nee dat kan niet, want dan moet het gemeentehuis ontruimt worden.' Dus met andere woorden, Mevrouw Kranenburg kan de lucht in vliegen! Het is toch van de zotte dat ze een mortiergranaat, die niet vervoerd mag worden door wie dan ook, in een achtertuin en hartje centrum laten liggen? Gelukkig is An Kranenburg niet bang, ze heeft de bom zelfs uit de asemmer gehaald om er foto's van te maken, dan ben je wel een held hoor. Als dit mij zou gebeuren dan wist ik het wel. Ik had het wel willen zien als ik met een bom op het gemeentehuis kwam. De bom had ik op de balie neergelegd, ik had naar buiten gelopen en blijven kijken hoe ze de boel hadden ontruimd.

Gelukkig was het een Engelse granaat, stel je voor dat het een Duitse granaat was, als oorlogskind moet je daar toch niet aan denken! Ik heb me kostelijk vermaakt en wil jullie het fragment niet onthouden, luister zelf, mooi verhaal he? Snap je nou dat ik elke morgen graag in de auto zit met Evers staat op?

Tot de volgende wonder

1 opmerking:

  1. Ik hoorde het ook, maar dan bij Giel Beelen. Ze hield toen een lijstje bij van alle gekken van radio en tv die belden. Schitterend mens. Zo krijgt ze zaak weer wat pit. Leuk blogje meid.

    BeantwoordenVerwijderen