donderdag 4 augustus 2011

Sytse de bouwer in spé

Vanmorgen kwam het boekenpakket van onze zoon Sytse binnen. Bij het aanschouwen van de doos weet hij dat het alweer bijna tijd is voor school, zijn favoriete bezigheid... NOT! Toch hoop ik dat hij het komende jaar meer plezier beleefd aan school. Hij gaat naar de derde klas en heeft gekozen voor de richting bouw breed. De doos werd vanmiddag gecontroleerd, zonder dat ik erom moest vragen ging hij vakkundig de lijst met boeken af en concludeerde dat er wat cd-roms niet bij zaten. Papa heeft het samen met hem nogmaals gecontroleerd en alles zat erin, ook de cd's, deze zaten in de desbetreffende boeken. Moeilijk, even verder kijken dan je neus lang is maar het pakket was compleet. Vanmiddag trok hij een laadje in de keuken open en hield spontaan de voorkant van de lade in zijn handen. 'Mam, heb je nou al houtlijm gekocht? De laatjes liggen nu echt uit elkaar.' Dit hadden wij van de week al gehaald en hij ging de laatjes nu maken, omdat hij het zat was dat hij steeds de bodem los trok. Op zich een gemakkelijke klus die zelfs ik kan doen, al vond ik het heel lief dat hij het voor me heeft gedaan. De laatjes zijn weer zoals een lade moet zijn en de zooi uit de laatjes zit er ook weer in. Nu maar hopen dat hij meer klusgenen heeft dan papa en zitten de lades morgen nog precies zoals ze moeten zijn. Nu hij toch bezig was heeft hij gelijk het aanrecht weer zichtbaar gemaakt, alles in de vaatwasser, geveegd en alles weer op zijn plek gezet. Soms kan ik supertrots zijn op mijn kleine ventje. Nou ja, kleine ventjes worden groot, hij begint de baard in de keel te krijgen. Dat resulteert dat zijn stem overslaat en dat klinkt heel grappig.

Op het moment ligt hij op de poef en zegt; 'Ik wil wat maken, een tafel ofzo.' Klinkt goed, 'wat voor tafel wil je dan maken?' 'Nou gewoon, zo'n salontafel met vier poten. Maken we er een lade in, glasplaat erop, je weet wel, die tafel die jij en papa bij de Ikea hebben gezien. Kan je er allemaal gezellige leuke spulletjes in leggen mam. Ik heb alleen wat hout nodig en spijkers, de rest heb ik wel.' Innovatief ventje he? 'Maar heb je er dan een bouwtekening van?' 'He? Ow zo'n tekening, die maak ik dan wel even dat is zo gebeurd.' 'Nou, ga dan maar een mooie tekening maken.' 'Mag je hem daarna inkleuren, wel binnen de lijntjes' zegt papa, 'en dan mag je hem daarna mooi uitprikken!' Heerlijk die humor, maar hij gaat nu toch echt aan de gang. Het papier is al gepakt, de stiften worden zo gehaald, ik krijg dus binnen notime een tekening te zien van een tafel, inclusief de maten, voor, zij en boven aanzicht. Ja papa, je krijgt een waslijst mee voor de materialen, of je die morgen maar even wilt halen bij de Hornbach. Als hij klaar is ga ik hem wel verven, ben benieuwd naar het tafelproject van Sytse de bouwer.

Tot de volgende wonder

1 opmerking:

  1. Whahaha, wat een geweldig verhaal weer! heb weer genoten, en die dinges eh DoktahD is toch ook een klein pestertje he, haha.
    Maar goed, ik wens je zoon heel veel plezier in zijn volgende jaar. Goed dat ie zo'n inzicht heeft, ik heb ook bouw gedaan voor een jaar maar een recht muurtje werd toch al gauw net zo krom als de gevangenis in Scheveningen haha

    BeantwoordenVerwijderen