vrijdag 18 maart 2011

Alcohol misbruik of...

Als kind weet ik nog dat mijn moeder mij zei dat alcohol vies was en niet bestemd voor kinderen onder de achtien. Gelukkig heb ik me daar strikt aan gehouden tot ik de volwassen leeftijd had *AHUM* maar dat is nu wel anders. Zo af en toe wil ik nog wel eens een zoetig drankje drinken, wijntje is ook lekker als hij zoet en fruitig is of een heerlijk glaasje prosecco wil ik nog wel eens nuttigen, voor de gezelligheid. Ja mensen, jullie lezen het goed, ik ben een gezelligheids drinker. Met een glaasje cola light on the rocks ben ik net zo gezellig hoor, daar heb ik de alcohol niet voor nodig. Met een verjaardag ligt het helemaal aan mijn stemming of ik aan de booz ga of aan de limo. Na zo'n verjaardag is je net schoongemaakte hut om zeep geholpen, overal lege glazen, flesjes bier, volle asbakken en hier en daar vindt je nog een verloren borrelnoot die je na afloop toch even richting de GFT bak veegt. De glazen worden opgestapeld in de keuken, lege flesjes in de krat zodat ik die binnenkort weer kan retourneren bij  de plaatselijke buurtsuper. Voor die avond vind ik het genoeg en ga tevreden en moe mijn bed in. De volgende morgen word ik wakker zonder kater en bedenk me wat we zullen eten. In de meeste gevallen was dat op zondag een vers gebakken broodje met een gekookt ei. De kids zijn al wakker, zo te horen aan het zingen, dus tijd om eruit te gaan. Met het ene vruchtje in de armen en de andere aan de hand strompel ik met ze naar beneden en schrik dan toch van de puinhoop die in de keuken staat. Moet ik hier het ontbijt gaan klaar maken???

Ik besluit om hun favoriete film op te zetten en geef ze wat te drinken zodat ik me even bezig kan houden met de troep in de keuken. Ondertussen dek ik de tafel, kook de eieren, bak de broodjes, was de glazen en andere troep af en maak papa wakker. Als ik weer naar beneden kom zit de tweeling niet braaf voor de tekenfilm en ga ik op het geluid af. De donderstenen zijn naar de keuken geslopen om te kijken wat daar allemaal nog over is van het feestje. Wat ik zie zijn twee guppies die een onderzoek hebben ingesteld, ze zijn de lege bierflesjes aan het inspecteren. Sytse geeft aanwijzingen hoe Sanne het flesje dient te gebruiken. Aangezien het een tweeling is hebben ze hun eigen gebaartjes en taal, gelukkig ken ik die ook en vraag ik wat ze aan het doen zijn. Sytse heeft een standaard woord; NIX! Ja anmehoela! Drink jij nou bier? Hierop zegt Sanne 'JAAAAA BIER!' en begint te lachen. Sytse voelt de bui al hangen en wijst naar Sanne en zegt 'Sanne bier?' Alsof hij zeggen wil dat het haar schuld is en hij niets gedaan heeft, hij wilde dit juist voorkomen, zie je het voor je? Toen het grut geboren was had ik de tijd om ze eens goed te inspecteren op hun lichaamstaal. Sanne is de denker en Sytse is de doener. Met andere woorden, Sanne bedenkt de streken die Sytse met plezier uitvoerd. In de keuken waren alle lege flesjes bier geinspecteerd en ik vrees dat ze een paar bodempjes hebben opgedronken. Tja, is dit alcohol misbruik??? Gelukkig waren het geen flesjes Belgisch bier...

Tot de volgende wonder

1 opmerking:

  1. Haha...zo herkenbaar!
    Toen onze kleinkindertweeling hier eens sliepen, 2 jaar waren ze. Stond de een: het meiske al gierend in het campingbedje de ander: jongetje met duim in de mond, te dirigeren hoe hij de al ingepakte tas voor de vakantie moest uitpakken! Dolle pret bij beiden maar ook hier een uitdenker en een doener! HEERLIJK!!

    BeantwoordenVerwijderen