zaterdag 5 maart 2011

Smurfin in vijf minuten

Aangezien het carnaval is en ik de vierders toch tegemoet te komen een blog over onze oudste dochter. Zij was vier jaar en haar grootste hobby's waren barbies en... veel, heeeel veel make-up. Natuurlijk het liefst mama's spulletjes want die lagen altijd zo lekker voor het grijpen. Er is helaas, anno 2011 nog steeds niets veranderd, want ze doet het nog steeds, tot grote frustratie van mamsie. Enfin, we gaan weer even terug in de tijd, het jaar 1993 om precies te zijn. Ze was aan het spelen in haar kamertje, tenminste dat dacht ik. Op een gegeven moment komt ze haar kamer uitgelopen en ik schrik me rot, ze heeft zichzelf opgemaakt met één kleur, te weten blauw! Blauwe ogen, blauwe lippen, blauwe wangen en blauwe nagels! Nu hoor ik jullie al denken... blauw? Als ik je vertel waarmee ze dit gedaan heeft lig je onder je pc. Ze had ergens een watervaste stift gevonden en zich daarmee onder gekliederd. Doordat ik het uitgil van frustratie begint het arme kind te huilen, wat ik natuurlijk weer zielig vond. Mijn raderen draaien, want hoe krijg ik dit van haar gezicht af?

Ik besluit het eerst in te vetten met nivea, hielp voor geen meter. De volgende poging was tonic, wat ook al niets uithaalde. Mijn derde en laatste poging om deze smurfin te ontsmurfen was een schuurspons met jif. Nu niet gaan klagen dat dit zielig is, het MOEST er vanaf, een week later zou de schoolfotograaf komen en wat moet je dan aan opa en oma geven... precies. Ik boen me een ongeluk, wel voorzichtig, maar... het gaat wonderlijk van haar gezicht en nagels af! Nadat Sabina weer enigszins haar eigen kleurtje terug had bleef er, een paar dagen. een blauwe waas over haar schattige snoetje. Boven haar ogen kon ik niet echt gaan schuren dus daar heeft het er nog een kleine week opgezeten. Je snapt dat ik de volgende dag op school heel wat uit te leggen had wildet ik niet gelijk die middag de kinderbescherming op mijn dak krijgen.

Na al dat geboen kreeg ze nog een verzachtende creme op haar toet en een snoepje voor de schrik. Mamsie kon aan de zuurstof als ik het er niet af had gekregen. Gelukkig is de schade beperkt gebleven en zie je er heden ten dagen niets meer van. Zou ze na deze aparte scrub behandeling daarom zo'n mooi glad bekkie hebben? De schoolfoto is leuk geworden, het enige wat nog blauw was waren de kleine bloemetjes op haar jurkje...

Tot de volgende wonder

1 opmerking: