woensdag 9 maart 2011

Dagje pretpark nog betaalbaar?

Vanmorgen zat ik in de auto naar mijn werk en dan luister ik met plezier naar radio 538; Evers staat op. Daar werd vertelt dat de kaartjes van een pretpark aanzienlijk duurder zouden worden met ingang van het nieuwe pretparkseizoen. Ik werd er alles behalve vrolijk van, een dagje Efteling gaat mij dus € 204,- kosten en dan ben je alleen nog maar binnen. Als besparende mamsie neem ik zelf broodjes, flesjes drinken en snoepjes mee, scheelt tenminste iets in de kosten. Ik was in shock, dit zijn toch geen prijzen meer? Je moet bijna een lening afsluiten wil je nog een dagje pret hebben in een park, waar je maximaal in vijf attracties kan omdat je overal zo lang in de rij staat. Na een dagje pretpark sta je gelijk geregistreerd bij BKR! We weten waar het door komt, de verhoging van de BTW, heel leuk maar voor mij is de pret er echt af. Voor hetzelfde geld kan je met je gezin een weekendje weg, ik ben heel blij dat ik uit de hele kleine kinderen ben. Toch eigenlijk jammer, nu wordt het kiezen, dagje Efteling of een weekje Texel.

De laatste keer dat ik met mijn kids naar de Efteling ben geweest was vorig jaar oktober. Om de prijs een beetje te drukken hebben we besloten om met mijn klas te gaan, krijg je nog groepskorting. We kwamen toen 2 mensen te kort en hebben voor de kassa nog een stel gevonden die ook wel oren hadden naar een leuke korting. Een groep moet minimaal uit twintig personen bestaan, ik denk dat er velen zo gaan denken, met elkaar naar binnen en in het park toedeledokie! Nee, een dagje pretpark zal voor velen een dure grap worden, al moet ik zeggen dat je in Duitsland nog best leuke parken kan vinden waar de entree 11 euro is. Kijk, dat zijn betaalbare prijzen. Mijn oudste dochter gaat voor haar partykaartje ook grof meer betalen, is het dan nog wel leuk om naar een feest te gaan? Ook zij zal keuzes moeten maken of goede vriendjes worden met iemand die zo'n feest organiseert zodat ze op de gastenlijst komt te staan. We zijn al flink genaaid door de euro, nu dan de BTW verhoging... ik ben er niet vlij mee. Ik vraag me af wat jullie gaan ondernemen om met korting ergens binnen te komen, tips altijd welkom natuurlijk. Het zou toch jammer zijn als we Lange Jan en Holle Bolle Gijs alleen nog van een foto kunnen bewonderen, ik ga maar eens oefenen om net zo te klinken als Holle Bolle Gijs... papier hier! En... klinkt het?

Tot de volgende wonder


6 opmerkingen:

 1. Hei Meis, recht uit mijn zunige hart... altijd eerst kijken op marktplaats..dan effe kijken waneer de Rabo weer een aktie heeft. En zowiezo bij de ANWB kijken nu is er bv een aktie die 8 euro korting pp oplevert (max 6 personen) Moet je ze wel voor 31 maart of zo bestellen meen ik. Wij zijn net geweest naar de winterefteling en hebben daar ook via internet een leuke korting op gehad. En idd alles zelf meeslepen. De kosten voor de fysio zijn wel gedekt Grinnik voor zolang als het duurt.
  Kuskus Geerthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met de kosten voor de Fysio doel je zeker op Joris en de Draak, daar ga ik echt NOOIT meer in! Zeker niet met je pet op, ik was heel druk bezig om mijn petje vast te houden toen ik ineens een diepval meemaakte... ben er nog stil van hihi

  Thx voor de tips, ga ik zeker in het oog houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als alle mensen in Nederlandmet niet meer naar de Efteling zouden gaan... Wedden dat de toegangsprijs dan wel opeens omlaag kan?

  Ik weet nog dat Dusnieland Parijs de eerste jaren voor geen meter liep omdat men Amerikaanse dollarprijzen in hun hoofd had (dat was nog in de tijd van gulden). Prijzen zakten binnen no time tot enigzins aanvaardbaar. Nu zal de firma Dusnie aan mij geen rooie cent verdienen, doch dat is een ander verhaal.

  Inmiddels zijn we inderdaad gigantisch genaaid door de Euro en stijgen de toegangsprijzen tot recordhoogte. Jammer voor Lange Jan en Holle Bolle Gijs maar ze kunnen me wat.....
  Onze kids kennen de Chinese Muur en De Piramiden ook alleen maar van plaatjes en zijn ze er minder van geworden? Nee toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Chineese muur, kunnen we daar niet heen van de zomer? LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tuurlijk! Boek jij vast ff?

  http://www.chinesemuurdenhaag.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als wij vroeger naar pretparken gingen, sleepten we ook alles mee, snakcs, belegde sandwiches, drankblikjes, kauwgom, snoepjes, servetjes en ga zo maar door. Anders ben je met vier gemakkelijk 50 euro kwijt. Totdat je rond kinderen zit die dan allemaal frietjes zit te eten. Traantjes die vloeien....allé olé, frietjes. En dan de verplichte foto nog bij het buitengaan en een pluche beestje pffffft Gelukkig zijn die jaren voorbij. Nu ist gezaag van Playstation 3 en WII en spelletjes si en la....dat ze maar vlug een lief zoeken hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen