maandag 21 maart 2011

Onze 'jeweetwelkaters' krols?

Het is lente en dat weten onze 'jewetwelkaters' ook heel goed. Het begint weer te kriebelen want de heren liggen de gehele dag het liefst in het raamkozijn geplakt. Dinges lag de hele winter achter op de vensterbank en Ticas het liefst op de bank. Nu het zonnetje weer volop schijnt wil Meneer Ticas het liefst de hele dag in de zon op de straat dweilen en Dinges gaat er voor uit en komt er achter weer in, een soort draaideur. Moe word ik van die kat, naar buiten, naar binnen pffff. Het zijn broers van elkaar, alleen is Dinges van een nest later. Toen ik Ticas na zes weken ging halen was moederpoes, bijnaam slettie, alweer zwanger van een grote rode kater. Je verwacht dan minstens een rode kater inhet nest terug te vinden maar helaas. Ticas is een lobbes en Dinges is haantje de voorste. Zodra ik aan kom rijden komen ze al naar me toe gerent en beginnen te protesteren; HONGER! Bij het uitstappen begint Dinges al te mauwen, of ik maar even snel die boodschappentassen met voer naar binnen breng zodat meneer kan eten. Voor mijn voeten lopen, in de tassen gluren, nog meer pruttelen en soms krijg ik een tik. Ja Dinges, je krijgt zo eten, eerst even de boodschappen opruimen. Dan moet ik nog oppassen dat hij niet voor mijn voeten loopt, je krijgt niet eens de kans om alles netjes en op je gemak de boodschappen op te ruimen. Het komt wel eens voor dat er een kat door de keuken vliegt, moet hij maar niet voor mijn voeten lopen. Tegenwoordig liggen de pakjes eten bovenop, snel de katten eten geven zodat je rustig alles in de kasten kan leggen. Ticas wacht op de tafel rustig tot hij wat krijgt, de schat. Hij is ook een stuk langzamer met eten en dat geeft nog wel eens strubbelingen. Dinges is een veelvraat die binnen vijf minuten zijn bakje leeg heeft en gaat dan op zoek naar het bakje van Ticas. Als we niet opletten eet Ticas niets en Dinges zou uit zijn voegen groeien.

Nu het langzaam lente gaat worden blijft mijn raam 's nachts open en hoor ik regelmatig een krolse kat in de buurt, daar reageren onze katers enorm op. Niet dat ze iets kunnen klaar maken, ze weten bij wijze niet eens hoe ze het moeten doen! Ik weet wel dat zo'n krolse kat niet in de tuin komt, deze wordt met groot bravoure de tuin uit gemept! Nee, onze 'jeweetwelkaters' hebben het niet zo op vreemde poezen in de tuin, goede waakkatten? Zou het helpen als ik een bordje laat maken met de afbeelding van Dinges en Ticas, met als onderschrift 'hier waak ik' erop. In ieder geval wel voor het kattengespuis uit de buurt.

Tot de volgende wonder

1 opmerking:

  1. Zal ik mijn vlaamse 'madame' even meebrengen naar jullie? Een fijn juffrouwke met héél wat manierkes en fel wat goesting...hahaha. Daar zullen jouw heren wel blij mee zijn!

    Wat zeg jij daar? Open venster? Nu? Ik slaap met dik donsdeken en chauffage op 3 en ik lig nog te bibberen. Nog altijd nu jaaaa...

    BeantwoordenVerwijderen