zondag 6 maart 2011

Miss Plussize Fashion verkiezing

Nog maar drie weken voordat Jagaira Hagendijk haar titel Miss Plussize Fashion 2010 over gaat geven aan de nieuwe Miss. Wie het gaat worden dat is nog een groot raadsel, er strijden in ieder geval zestien prachtige curvy lady's om deze felbegeerde titel. Vele inschrijvingen hebben we mogen ontvangen en uit die vele inzendingen hebben wij als organisatie vijftig kandidaten uitgenodigd voor de castingdag afgelopen november. Er vanuit gaande dat hier de Miss Plussize Fashion tussen zou zitten gaf dit aan onze kandidaten best wel wat stress, in de goede zin van het woord. De dames kwamen bij elkaar in het beursgebouw in Eindhoven en werden begeleid tijdens een minishoot, kregen een catwalk training en last but not least een goed gesprek met juryvoorzitter Geerthe Timmermans en Marlon Sebel, organisator van de grotematen beurs. Tijdens deze dag leer je nog niet iemand echt goed kennen maar krijg je wel een goede eerste indruk. Ook de kandidaten krijgen een eerste indruk van ons als organisatie en ik moet zeggen dat er over en weer alleen maar goede indrukken zijn achter gelaten tijdens deze dag. Aan het einde van de dag mochten onze vijftig kandidaten een show geven voor hun vrienden en familie. De jury kon bij twijfel nog net over de streep worden getrokken, de kandidaten hadden het ons absoluut niet makkelijk gemaakt.

Er zouden twaalf kandidaten over blijven die op 27 maart 2011, tijdens de grotematenbeurs, mogen gaan strijden om de titel Miss Plussize Fashion 2011. Aangezien er zoveel mooie dames rondliepen was de keus heel moeilijk. Uiteindelijk zijn er zestien kandidaten over gebleven die naar de finaleronde mogen. Na de show was het aan de jury om de zestien kandidaten te gaan vertellen dat zij die avond nog niet naar huis gingen, er moest nog wel een avondjurk worden uitgezocht, maten opgenomen en foto's worden gemaakt. Als er zestien finalisten zijn uitgekozen, blijven er ook mooie curvy lady's over die net niet door waren naar de finale. Er gingen al vier kandidaten meer door naar de finale en dat is echt ons limiet. Veel tranen zijn gelaten, van geluk of van verdriet, de één is door, de ander net niet.

Maar nu de finalen, die is al erg snel. Enkele kandidaten hebben gekozen voor een fotoshoot bij StudisXposure aka Ad van Geffen. Vandaag kregen we twee finalisten over de vloer en het was echt superleuk. Je leert elkaar toch weer even beter kennen, ik vind dat erg plezierig. Pamela als fashionfreak met haar mooie bos krullen, te wauw gewoon! Marina met een megakoffer, want keuzes maken voor je kledingkast is een stuk moeilijker dan selecteren in de studio. Ik zeg altijd maar zo, beter teveel dan geen keus hebben. Aan het eind van de dag kwam Rosalin nog even buurten en ik kan deze mooie dag afsluiten met een heerlijk gevoel. De selectie van de foto's is ook gemaakt en dat viel niet echt mee. Gelukkig is Ad die de dames goed wist te sturen en was er al snel een prima selectie van de foto's gemaakt. Ad, ik moet je gewoon even zeggen dat ik je een toppertje vind. Met al het geduld van de wereld heb je de dames denk ik heel goed op hun gemak kunnen stellen en de broodjes waren weer lekker. Volgend weekend hebben we nog twee dagen waarin we zes mooie volle vrouwen op bezoek krijgt, zullen we afspreken dat we er net zulke leuke dagen van maken als vandaag is geworden?

Tot de volgende wonder

2 opmerkingen:

 1. Geen woord teveel Was erg gezellig.... Beide shoots waren op hun eigen manier heel erg leuk en gezellig.

  Twee modellen die goed wilden luisteren en de tips opvolgden. De mooie visagie (ja, was echt knallen en heel mooi verzorgd door Sylvia) speelde zeker mee.....

  Ik ga aan de slag zodat jullie snel een voorproefje kunnen zien.... Thanks Syl! ;-)

  Liefs

  Ad
  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf om te lezen, zeg! Ben heel benieuwd naar de pica's en had graag ff een vliegje willen zijn hahaha!

  Dit weekend kwam voor mij totaal niet uit omdat mijn ouders hier zijn. 'k Ben benieuwd naar alle verhalen van Marina, want ik ga volgende week gezellig met haar op stap naar A'dam om onze kleding bij Mateloos uit te zoeken.

  Lekker slapengroetjesssss Aliene xx

  BeantwoordenVerwijderen