donderdag 17 maart 2011

Bad hair day

Het wil nog wel eens voorkomen dat mijn haar eruit ziet alsof het met een voetzoeker gekamd is, zo ook de afgelopen weken. Ik heb bijna dagelijks met de schaar in mijn handen gestaan om er een bonk vanaf te knippen. Ik heb zelfs geknipoogd naar de tondeuse! Zoals sommigen hebben vernomen laat ik voor de 1000e keer mijn haar groeien en dat gaat niet zonder slag of stoot. Mijn uitgroei is na twee weken al te zien en qua lang worden schiet het niet snel genoeg op. Vorig jaar september heb ik het voor het laatst kort geknipt, oortjes vrij en het zag er altijd wel goed uit. Als kapper zijnde wil ik graag varieren met mijn haar en met dat korte haar kon je niet zoveel kanten op. Ik besloot dat het langer moest worden. Dan komt er een moment dat je haar echt niet meer zit, die tijd was nu dus aangekomen. Elke ochtend weer die krultang erdoor en als ik dan op mijn werk aankwam zag je er niets meer van. Het stond alle kanten op behalve de goeie, ken je dat? Er waren maar weinig momenten waarop ik eruit zag als een kapster. Met al mijn skills kon ik er niets meer van maken, het haar van ma Flodder zag er nog beter uit dan mijn spiegelbeeld. Dat de spiegel nog niet gebarsten is moet een wonder zijn, maar dat terzijde.

Vanmorgen stond ik weer buiten in de kou mijn dagelijkse siggie te roken en zei tegen mijn collega dat ik niet meer naar mezelf kon kijken, die achterkant moet er echt af! 'Geen probleem, doen we dat toch even in de pauze?' Je snapt dat ik de wijzers van de klok wel vooruit kon kijken, is het al pauze? Mandy had aangeboden om haar befaamde wasmassage toe te passen, die moet echt over want hij was veel te kort. Na mijn haar doorgeharkt te hebben, kammen is onmogelijk zonder iets erin, je breekt er elke kam op, zat ik gereed. Kapkleed om en Doressa in de aanslag met kam en schaar. In 15 minuten heeft ze er een heel ander koppie van gemaakt en ik ben heeeeel blij. Tijd om te fohnen was er niet echt, droogwapperen dan maar, beetje spul erin en ja, ik ben echt blij. De zijkanten moeten nog even doorgroeien maar het begin is er. Zaterdag nog even bijkleuren zodat ik er weer 10 jaar jonger uitzie, nu een grijs randje en dat is even wat minder. Blonds have more fun dus blond it is!



Tot de volgende wonder

4 opmerkingen:

  1. Woehoehoew, we gaan em zeker nog ff overdoen, maar dan bij mij op stage op de massagestoel hihi :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OE! Kan dat nog voor de beurs??? Als het kan ook nog een hand en voetmassage tegelijkertijd en ik ben in coma!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het staat je echt super, Silly!
    Heel knap dat je hebt doorgezet, want dat valt niet mee in jouw vak hahaha!

    Nog ff en dan kunnen wij naar jullie luisteren...joehoe!! xx Aliene

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahahaha, ik heb woensdag kleur training, maar tina komt helaas mee, want het moet een hele kleuring zijn, dusja, aangezien tina der haar er niet meer uit ziet hahaha :P
    Anders doen we het gewoon ff in het hotelletje, komt helemaal goed! :D

    BeantwoordenVerwijderen