zondag 29 mei 2011

Hoe lang duurt geduld

Vorig jaar was ik bij de boek presentatie van Victor Meijer, de Haagse stadsdichter in de volksmond genoemd. Natuurlijk heb ik het boekje gekocht en in rap tempo uit gelezen, wat een geweldig boek! Het fictieve verhaal wordt bekrachtigd door de vele gedichten die er in staan. Ik heb genoten van het verhaal en de gedichten, voor mij mag er snel een deel twee komen, ben benieuwd! Om niet het hele boek te verklappen zal ik niet uitweiden hoe het verhaal gaat, dat moet je eigenlijk zelf lezen. Victor schrijft met zo'n lenigheid dat het voor iedereen goed te volgen is, zelfs zijn Haagse humor komt goed uit de verf. Het aparte van zijn boek is dat er vele gedichten in staan en als je weet hoe Victor zijn gedichten leest hoor ik bij elk gedicht zijn stem, alsof hij het aan me voordraagt. Wel knap als je dat kan, of ligt het aan mijn inlevingsvermogen. Om toch een kleine indruk te geven plaats ik hier een gedicht uit zijn boek, Victor verdient gewoon een grote schare fans die zijn boeken gaan lezen. Buiten het boek heeft hij al een aantal gedichtenbundels mogen uitgeven en jaarlijks is er de scheurkalender, elke dag een Victor Meijer gedicht die je plee enorm opleuken! Sorry Vic, maar de uitgesproken plek om een scheurkalender op te hangen is toch echt het kleinste kamertje van het huis. Als je daar niet wilt hangen moet je de scheurkalenders groter maken zodat ze niet meer op de muur passen. Troost je, het boek ligt in de slaapkamer, dat is voor ons de ontspanningsruimte waar we veel lezen en... Hieronder een gedicht uit het boek 'Hoe lang duurt geduld'.

welkom in mijn wereld
ben blij dat je er bent
wonderen misschien
moet je ze leren zien
kom binnen in mijn hart
laat je zorgen waar ze zijn
welkom in mijn wereld
gebouwd voor jou in zacht satijn

klop...
en de deur gaat open
kijk...
en je zult het zien
vraag...
ik zal hem je geven
en de sleutel van mijn hart inzien
ik wachtte op jou
zonder dat ik het wist
ik wachtte alleen op jou
nee ik heb me niet vergist

welkom in mijn wereld
ben blij dat jij er bent
laat je zorgen waar ze zijn
welkom in mijn wereld
gebouwd voor jou in zacht satijn


Tot de volgende wonder

5 opmerkingen:

 1. Kom op zeg. Heeft u wel eens een echt boek gelezen?
  Zelden zo'n kromtaal gelezen als juist in de zogenaamde gedichten van die Meijer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welnu anoniempje, wat voor soort boeken zou ik dan volgens u moeten lezen? Ik lees heel veel, van alles en nog wat dus ook het boek van Victor Meijer. Gek genoeg hoop ik dat zijn tweede boek snel uit komt, kan niet wachten ;-)
  Gelukkig zijn er mensen die dit wel kunnen waarderen, ieder zijn smaak zeg ik dan maar weer. Het valt me mee dat u mijn blogjes wilt lezen of vallen die wel in de smaak?

  Silly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje silly om te vragen of uw blokjes wel in de smaak vallen, het ging immers om de conclusie van uw stukje, niet of het smaakvol geschreven is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. victor r meijer29 juni 2011 om 19:08

  een ieder die anonniem , waar dan ook ,zijn minzame mening streelt , is iemand die woorden van een ander steelt

  voor anoniem
  als jij nou weet hoe het moet
  maar je mening is anoniem
  en dus ...niet goed
  geef dan je anonieme ego maar een zoen
  en ga gewoon iets anders doen

  BeantwoordenVerwijderen