woensdag 11 mei 2011

Weg nachtrust

Na een lange dag duik ik heerlijk mijn bedje in, nog even lezen en dan heerlijk in slaap vallen. Voordat mijn ogen echt gaan zakken kan ik nog net mijn boek op het nachtkastje leggen, brilletje af doen en het lampje uitschakelen. Ik schud mijn kussen nog eens op en vouw mezelf lekker tussen de lakens. Heerlijk om op die manier in slaap te vallen. De verleiding is groot om diagonaal te gaan liggen maar als het goed is komt hubby straks lekker naast me liggen. Hij komt zijn bed in en meestal merk ik hier niets van, tot hij ook in diepe slaap is gevallen. Op dat moment begint er naast me iemand een geluid te produceren waar ik wakker van word. Nee he, met mijn kont geef ik manlief een duw en hij stopt met snurken, voor even dan want het gaat na een minuut weer vrolijk door. Ik duw wat harder met mijn kont tegen hem aan en... o help, nu hoor ik hem niet ademen. Ik draai me om, voel of hij nog ademt en schrik me een ongeluk omdat er nu een enorme snurk door de ruimte vliegt. Godskolere, gaat dit de hele nacht door? Ik moet hem op zijn andere zij zien te krijgen maar hoe! 'Zeg lief, je snurkt, draai je even om als je wilt'. Demonstratief draait hij zich om en yes, het snurken houd op. Ik schud mijn kussen nog eens lekker op, jat mijn dekens weer terug of doe in ieder geval een poging en probeer dat heerlijke slaapgevoel weer terug te krijgen. Langzaam zak ik weg in een droom, alles is gewichtloos, loopt of vliegt in slow motion en NEE HE! Daar hoor ik uit de diepe grotten van de nachtmerrie het welbekende gesnurk weer opkomen. Dit moet nu echt ophouden, ik lig hier niet om naar een vals snurkconcert te luisteren maar om te genieten van mijn welverdiende rust. Geërgerd duw ik mijn kont richting het snurkende geluid en zeg: ;Ja wil je nu echt stoppen met snurken? Het is hoogst irritant, draai je eens om of zo maar stop met snurken!'

Ik snap best dat je niets aan het gesnurk kan doen, maar voor degene die naast je ligt is het geen pretje om naast een snurker te liggen, zeker niet als je er steeds wakker van wordt. Als het niet ophoud ben ik echt geneigd om op de bank verder te pitten, dit is echt geen doen. Op de bank slapen is ook geen optie hoor, ik lig toch het liefst zonder gesnurk in mijn eigen bedje. Wat doen jullie om je partner te laten stoppen met snurken? Zijn er spullen voor die het snurken stoppen? Ik heb me wel eens laten vertellen dat je een tennisbal in een T-shirt moet naaien zodat hij niet op zijn rug kan liggen, zo sadistisch wil ik nou ook weer niet zijn. Nee, wat ik nodig heb is de ultieme tip die ervoor zorgt dat manlief en ik gewoon een nacht kunnen doorslapen, ik zonder gesnurk en manlief zonder geport te worden. Kom maar op met de tips, ik test ze allemaal uit!

Tot de volgende wonder

6 opmerkingen:

 1. pur schuim? nee dat is gemeen....er zijn een soort klemmetjes die je op je neus moet zetten (hij dan he ) maar of dat werkt???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wordt weer tijd voor nachtdiensten voor Dr. D.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je "DE" oplossing hebt gevonden wil je die dan graag met mij delen want het is net alsof je mijn nachten beschrijf met een klein aanpassing want we gaan vaak gelijk slapen:-D

  Dus niet voor je houden want ik hou van mijn mannetje maar van dit geluid niet:-P

  Dikke kus

  Jagaira

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn hubby is ook een snurkerdesnurker van formaat geweest. Hij zaagde in een goede nacht in zijn eentje een heel beschermd oerwoud om. Na de neusschot operatie is dat met de helft verminderd. Godzijdank, want hij had ook nog de neiging om zijn adem af en toe heeeeeeel lang in te houden. Alle andere middeltjes hebben nooit gewerkt. Dusdanig heren laat je neus effe bekijken door een Neuzoloog, en zie of het een optie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé Sil, geen special tricks. Ik zeg met diepe serieuze stem: 'op je zij' en hij doet dat gedwee. De afspraak is dat ik het drie keer doe en dan mag hij versassen naar salon. Hij zit dan in zijn 'vrije dagen' dus hij geeft er nt om en slaapt overal wel hoor. Maar dan kan ik wel goed doorslapen want dat wekkertje 'biept' om 07.00!

  BeantwoordenVerwijderen