woensdag 20 juli 2011

Vluchtgedrag

Afgelopen januari vierde Sabina en ik onze verjaardag, dit is bij uitstek de gelegenheid om achter dingen te komen die ik nog niet wist. Niets vermoedend zit de vriendin van mijn dochter een verhaal te vertellen en ik kijk naar links alwaar mijn oudste dochter een rood hoofd kreeg, deze keer niet van de alcohol maar om het verhaal wat in geuren en kleuren door de kamer galmde. 'Weet je nog Sabien, toen we hem gesmeerd waren uit je kamer, je ouders wisten echt van niets.' Mijn oren stonden op steeltjes en ik moedigde Raquelle aan om door te vertellen, 'wat wisten wij niet Raquelle?' 'Moet je dat verhaal nu echt vertellen Raak, ik heb het ze nooit verteld, ga jij hier even een boekje open doen over mijn streken, mooie vriendin ben je!' 'Heb je het nooit vertelt? Dacht je hebt dat vast wel vertelt nu je twee├źntwintig bent geworden.' Dus niet he, die sluwe dochter houd alles voor haar, 'kom maar op met dat verhaal Raakje, ik hang aan je lippen.' De meiden sliepen regelmatig bij elkaar en vertelde ons dan dat ze bij de ander bleven slapen, dat was altijd goed. Tot die ene keer dat ze uit het raam geslopen waren, ze dachten herrie te hebben gemaakt maar papa had niets gehoord. Ze zijn uit het raam geklommen en via het afdakje naar beneden geklommen, om zich vervolgens als feestende losbollen te hebben vermaakt in de plaatselijke disco. Ik dacht niets vermoedend dat ze bij de moeder van hun dinnetje bleven slapen dus had er geen erg in dat ze niet in bed lagen. Ze wisten dat ik vast sliep dus konden ze al sluipend naar binnen glippen, gewoon een kwestie van wachten tot het in huis donker werd. Aangezien wij geen waakhond hebben en de 'jeweetwelkaters' gewoon lekker door snorde werd mamsie ook niet wakker toen het gespuis naar binnen waren geslopen. De volgende morgen moest mamsie werken dus wie zou het opvallen als ze hun roes uit lagen te slapen in Sabina's kamer, niemand toch?

Ze hebben het nog een keer geprobeerd, toen vond ik de hond in de pot. Ik kwam om half twaalf binnen en ze lagen al te slapen. Dit zaakje stinkt, drie tieners van vijftien die op een vrijdagavond al slapen? Toen ik ging kijken zag ik wel een verdikking onder de dekens, daar hadden ze kussens, kleding en volle schooltassen onder gelegd, alsof ik dat niet zie! Dus mensen, heb je een puber die niet weg mag, toch weg weet te sluipen en ongezien weer binnen komt, dan hier een tip. Als ze ooit zeuren om een puppy, doen! Op dat moment vinden ze het leuk en in hun puberteit kan je ze ermee terug pakken, ze komen niet ongezien het huis binnen zonder dat de hond gaat blaffen.

Tot de volgende wonder

3 opmerkingen:

  1. Goede beveiliger is die man van je dan hahaha. Slaapt overal doorheen hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja anoniem, dit keer wel. Zoonlief kwam een keer 's nachts onverwacht binnen en het scheelde weinig of hij had een knuppel in zijn nek gehad hahahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij had hij toen nacht, dus blame it all by me LOL

    BeantwoordenVerwijderen